Информация за застраховка "Злополука на местата в МПС"

Застраховка „Злополука на местата в МПС" има за предмет живота, здравето и телесната цялост на пътниците и водача в моторното превозното средство на възраст от 1 до 65 годишна възраст. Тя обхваща, както самото движение на превозното средство, така и качването и слизането в/от него. Застраховката гарантира на собственика на автомобила, че ще има възмездие за пътниците в този автомобил, в случай че някои от тях претърпят неимуществена вреда. Тази застраховка има две разновидности:

  • задължителна, когато автомобила се ползва за обществен превоз
  • доброволна, когато автомобилът се използва за лични или служебни нужди.

  • Злополуката се изразява в нараняване, обгаряне и изгаряне, удавяне, задушаване, измръзване, счупване, изкълчване, обтягане и скъсване на тъкани, стави, сухожилия, мускули, кости и други подобни, вследствие на което настъпва загуба на работоспособност и/или смърт.

Не се застраховат лица с трайна неработоспособност над 50%, а лица с с трайна неработоспособност под 50% се застраховат при условия на утежнен риск, като се прилага завишение на застрахователната премия. Всички останали лица, могат да бъдат застраховани. Застраховките могат да бъдат:

  • задължителна, когато автомобила се ползва за обществен превоз
  • доброволна, когато автомобилът се използва за лични или служебни нужди.

Имаш интерес? Вземи своята безплатна консултация сега!

Специално обучените специалисти на Булром Глобъл Груп ще отговорят на всеки твой въпрос и с удоволствие ще изготвят най-добрата индивидуална оферта за теб и твоят автомобил, за да си спокоен при придвижване по пътищата на Европа и страната.

Заяви безплатна консултация

Поръчай сега на най-добра ценаСлед изпращане на поръчката наш специалист ще се свърже с теб в рамките на 1 работен ден.